Facebook Messenger storing

Er is geen storing

Ervaar je problemen?


Facebook Messenger is de online chat app van Facebook. Messenger heeft een losse app en is beschikbaar binnen de Facebook site. Messenger kan met- en zonder Facebook account gebruikt worden. De app is een directe ‘concurrent’ van Whatsapp.

Messenger is afhankelijk van de servers en infrastructuur van Facebook. Hierdoor treed er wel eens een Facebook messenger storing op.

Bekende Facebook Messenger storingen

Bepaalde storingen en fouten komen vaker voor dan de andere. Zo heeft ook Facebook Messenger bepaalde problemen welke regelmatig optreden.

Meest voorkomende storingen met Facebook Messenger:

  • Inloggen op de app
  • Verbinding maken
  • Chats welke verdwenen zijn

Chats verdwenen

Volgens reacties op het internet komt dit regelmatig voor: Ineens zijn alle chats weg.

Dat kan schrikken zijn echter is er geen reden tot paniek: De chats komen ook weer vanzelf terug, vaak na een paar minuten al. Als dit gebeurt was er waarschijnlijk een korte onderbreking in de connectie met de servers van Facebook.

Inloggen op de app lukt niet

Sommige gebruikers hebben soms problemen als ze willen inloggen op de Facebook Messenger app. Het gaat dan specifiek om de app van Messenger: Op Facebook kan wel gewoon ingelogd worden.

Ook deze storing lost zichzelf vaak in enkele minuten op. Tenzij je account is gehackt of het verkeerde wachtwoord is ingevoerd natuurlijk.

Verbinding maken

Net als elke app welke gebruik maakt van een internetverbinding heeft ook FB Messenger af en toe last van problemen met verbinding maken. Soms ligt dit aan je eigen internetverbinding en kun je dit snel oplossen.

  1. Je doet dit door je telefoon voor 20 seconden op vliegtuigstand te zetten en er daarna weer af te halen. Als dit niet werkt probeer over te schakelen naar een andere verbinding:
  2. Als je WiFi gebruikt zet je deze uit en probeer je jouw mobiele internetverbinding (4G)
  3. Zit je al op 4G? Probeer dan een WiFi netwerk.

Als deze 3 oplossingen niet werken ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij Facebook. Je zult (helaas) geduld moeten hebben tot de dienst weer verbinding kan maken in dat geval. Meestal is dat in een paar minuten weer het geval.

Facebook Messenger storing? Meld hem hier!

Mocht je problemen ervaren met de Messenger app, meld deze dan via deze pagina. Zo zijn andere gebruikers snel op de hoogte.

Share

6 gedachten over “Facebook Messenger storing”

Plaats een reactie