Deprecated: Optional parameter $type declared before required parameter $field_id is implicitly treated as a required parameter in /home/storingsite/domains/storingsite.nl/public_html/wp-content/plugins/swift-comment-booster/cmb2/includes/rest-api/CMB2_REST.php on line 693
NPO Storing? - Bekijk hier de actuele storingsstatus + tips wat je kan doen

Storing NPO

Er is geen storing

Ervaar je problemen?


Controleer via deze pagina of er een NPO storing is. Zie wat de meest voorkomende problemen zijn en of er een storing in jouw omgeving is.

Meest voorkomende NPO storingen

NPO heeft naast de TV zenders haar eigen kanalen zoals uitzendinggemist.nl en de NPO live apps welke op smart-tv’s, smartphones en tablets gebruikt kunnen worden.

Met name deze apps zijn gevoelig voor storingen en kunnen soms problemen vertonen. De meest voorkomende problemen zijn het niet kunnen kijken van video’s of live televisie.

Een andere storing die regelmatig optreed is het niet kunnen laden van de inhoud: Als je door de programma’s wilt scrollen verschijnt er niets en lijkt het alsof de app leeg is.

NPO live storing

Sinds een tijdje kun je ook live TV kijken via de NPO Start app. Alhoewel dit aardig goed werkt treden er soms toch (kleine) storingen op met deze functie. Soms loopt de stream achter en zie je een heel ander programma dan daadwerkelijk live op TV is.

Dit kun je gelukkig zelf simpel oplossen: Blijf de stream / live kijken herstarten tot je wel het programma ziet wat je te zien zou moeten krijgen.

Google Chromecast

Als je een Google Chromecast hebt is het ook mogelijk om NPO te streamen naar je TV. Kortgeleden was deze functie niet meer mogelijk maar inmiddels is dat weer gefixt! 🙂

Wat is NPO?

NPO staat voor de Nederlandse Publieke Omroep. Het is de organisatie achter de zenders NPO1, 2 en 3. Onder andere Uitzending Gemist valt ook onder de NPO.

NPO heeft meerdere apps om programma’s te kunnen kijken buiten de traditionele TV. Twee van deze apps zijn NPO Gemist (Uitzending gemist) en NPO Start (on-demand video kijken).

De apps zijn er voor smartphones, tablets en smart tv’s. Met name op de smart TV apps treden zo nu en dan storingen op.

Share

2 gedachten over “Storing NPO”

 1. Goedemorgen

  Sinds gisteren 15 oktober kan ik vooral buitenlandse series ineens niet meer terugkijken via NPO start, de dag ervoor deed ie het nog.
  Sommige programma’s doen het wel maar de meesten niet. Ook komt er nu ineens reclame vooraf, dat was daarvoor ook niet. Vind dit erg hinderlijk.
  Kunt u mij zeggen wat er aan de hand is.

  Met vriendelijke groet

  Beantwoorden
 2. De NPO-start APP werkt wel op de iPad maar niet meer op mijn Samsung Smart TV. De updates van de TV zijn up-to-date. Midden in het starten van een nieuwe aflevering van Klem (we hadden er al 1 gezien) stopt de app. Opnieuw starten levert alleen een zwart scherm.
  Na opnieuw installeren van de app lukt deze weer op te starten, maar dat eindigt in een bevroren beeld en daarna weer zwart scherm.

  Beantwoorden

Plaats een reactie