Heeft iDEAL storing?

Er is geen storing

Ervaar je problemen?


Veel betalingen die online plaatsvinden worden betaald via iDeal. Het kan altijd voorkomen dat het – door bijvoorbeeld een storing – niet mogelijk is om een betaling te voltooien.

Wat handig is om te weten is dat dit probleem vaak niet bij iDeal ligt, maar bij de bank die je gebruikt. Als er een iDeal storing is, is je bank dus het eerste aanspreekpunt.

Controleer snel of er storing is bij:

Maar, een iDeal storing kan erg onhandig zijn: zeker wanneer je op het punt staat een betaling te doen.

Zelf een iDEAL storing oplossen

Om zeker te weten dat het niet aan jou, maar aan een storing ligt kun je zelf natuurlijk wel even wat dingen controleren, zoals o.a. je internetverbinding.

Controleer via deze link de beschikbaarheid van iDEAL.

Werkt je WiFi of internetverbinding wel optimaal?

Als je internetverbinding te zwak of niet goed is, kunnen er problemen voorkomen bij iDeal. Je kunt voor de zekerheid even je WiFi verbinding of mobiel internet controleren. Schakel het internet of je WiFi even uit.

Zet het daarna weer aan zodat je telefoon of computer opnieuw verbinding kan maken met internet. Kijk daarna of iDeal nu wel werkt. Op deze manier kun je in ieder geval wat zaken gaan uitsluiten.

Check of er een andere betaalmogelijkheid is

Wanneer het probleem echt bij iDeal zelf ligt is het altijd handig als de webshop een andere betaalmogelijkheid aanbied. Soms kun je bijvoorbeeld ook met PayPal betalen.

Deze mogelijkheid helpt alleen als het probleem bij iDeal ligt en niet bij de desbetreffende bank. Wanneer het aan de bank ligt zal het ook een andere betaalmogelijkheid niet mogelijk zijn de transactie te voltooien.

Kijk op internet of er een iDeal storing is

Op internet zijn verschillende websites te vinden waar actuele storingen vermeld worden. Bij allestoringen.nl zijn de iDeal storingen van de afgelopen 24 uur zichtbaar.

Daarnaast wordt er ook weergegeven om welke banken het gaat. Hier vind je dus altijd de juiste informatie als je twijfelt of er een storing is. Ook wordt hier aangetoond waar de storing ongeveer plaatsvindt, als dit bij jou in de buurt is, is dat dus geen goed teken!

Mocht er nou geen storing bekend zijn, dan kun je altijd de bovenste twee stappen nog eens controleren. Als iDeal daarna nog niet werkt, kun je contact opnemen met je bank. Zij kunnen je wellicht verder helpen!

Share

2 gedachten over “Heeft iDEAL storing?”

  1. kan al sinds vanmorgen niet betalen via ideal, pinnen enso werkt wel. staat alleen nergens dat er problemen zijn? de bank weet het ook nog niet zeggen ze, wat moet ik nu?

    Beantwoorden

Plaats een reactie