Facebook storing

Er is geen storing

Ervaar je problemen?

Facebook is het grootste- en meest gebruikte sociale netwerk ter wereld. Met ruim 1 miljard dagelijkse actieve gebruikers is het niet gek dan er regelmatig een Facebook storing optreed.

Op 5 december 2018 is nog een erg grote storing geweest waar gebruikers automatisch werden uitgelogd en vervolgens niet meer konden inloggen. Binnen 30 minuten waren er duizenden klachten vanuit alle hoeken van Nederland.

Tip: Begin je Facebook ook steeds meer beu te raken? Jouw Facebook account verwijderen is snel geregeld!

Facebook storing: Website, app & messenger

Naast dat Facebook veel dagelijkse activiteit heeft zijn er nog andere factoren welke een storing kunnen veroorzaken:

Alle data van Facebook moet soepel via de website, de Facebook app en de Messenger app gebruikt kunnen worden. Dit zijn 3 platformen welke complex met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is er automatisch een grotere kans op storingen.

Een storing zelf oplossen

Niet alle storingen met Facebook en haar apps liggen bij Facebook zelf (gelukkig). Vaak is het de internetverbinding welke het doet lijken alsof er een storing is terwijl dit in werkelijkheid niet zo is.

En dat is goed nieuws: Want een storende internet verbinding kun je meestal zelf oplossen!

Oplossingen voor Facebook storingen

  1. Gebruik je WiFi? Controleer dan of de internetverbinding goed werkt. Het kan zijn dat je Facebook app(s) niet laden door een verbinding die niet goed doorkomt. Probeer ook om 30 seconden van WiFi af te gaan en opnieuw te verbinden hierna.
  2. Zit je op je mobiele internet verbinding? Zet dan je telefoon voor 30 seconden op vliegtuigstand en haal deze hierna er weer af. Je telefoon zal nu opnieuw verbinding gaan maken met het netwerk en zo nieuwe connecties aanmaken, waaronder je data verbinding. Geen succes?
  3. Probeer dan je telefoon te resetten door deze uit- en opnieuw aan te zetten. Deze harde reset is vaak iets effectiever omdat alle tijdelijke data van je eerdere verbindingen volledig wordt gereset.
  4. Als vierde optie kun je nog proberen om je netwerk instellingen te resetten via je telefoon. Let op: Je moet hierna wel opnieuw WiFi wachtwoorden et cetera invoeren.

[was-this-helpful]

Share

4 gedachten over “Facebook storing”

  1. Facebook start wel gewoon op, kan ook alles van anderen zien wat zij op Facebook plaatsen, zelf kan ik geen berichtjes meer plaatsen, intypen lukt wel, maar het delen zodat het in het nieuwsoverzicht komt kan niet…Dus kan niets meer delen met vrienden vanaf 24 mei 2019, heel irritant…

    Beantwoorden

Plaats een reactie