Deprecated: Optional parameter $type declared before required parameter $field_id is implicitly treated as a required parameter in /home/storingsite/domains/storingsite.nl/public_html/wp-content/plugins/swift-comment-booster/cmb2/includes/rest-api/CMB2_REST.php on line 693
Storingen op Social Media: Hoeveel invloed hebben ze?

Social Media storingen

Social media is hedendaags een standaard in ons leven geworden. We gebruiken het niet alleen privé, maar ook bedrijven en de overheid gebruiken het steeds vaker.

Bedrijven doen ook steeds vaker een deel van de klantenservice via social media. Hoe betrouwbaar kan dit als er vaker storingen gaan voorkomen?

En hoe zit het met de stabiliteit van deze platformen nu ze steeds vaker en intensiever gebruikt worden? Er zijn recent steeds vaker storingen op social media en de groei is er nog niet uit.

StoringSite monitort diverse social media

Social media is een belangrijk onderdeel van onze storingsmonitor. We merken dat er bij alle bekende platformen regelmatig iets niet goed werkt.

Instagram: Regelmatig storing

Een goed voorbeeld hiervan is Instagram. Steeds vaker komen er meldingen over Insta storingen binnen over deze social app.

Meestal betreft het alleen Instagram, soms zijn meerdere diensten van Facebook (het moederbedrijf van Instagram) plat.

Facebook

Facebook is momenteel de eigenaar van 3 social media uit de top 5 meest gebruikte. Naast Facebook hebben ze ook Instagram en WhatsApp als app.

Facebook is deze apps ook steeds meer aan het samenvoegen, zodat de apps beter kunnen samenwerken en vanuit dezelfde servers werken.

Hoewel dat enerzijds voor een simpelere gebruikservaring zorgt, loert ook het gevaar dat er grotere storingen optreden. Simpelweg omdat alle systemen op hetzelfde netwerk van servers draaien.

Dit hebben we recent nog ‘live’ kunnen meemaken: Op 13 maart 2019 was er een megastoring met Facebook, WhatsApp en Instagram. De diensten waren onbruikbaar voor een groot deel van de gebruikers in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en West-Europa.

YouTube storing

Ook Youtube kampt regelmatig met een storing. Vaak zijn deze storingen echter wel beperkt te merken en snel verholpen.

Ondanks YouTube van Google is hebben ze zelden invloed op elkaar: Als YouTube niet werkt is Google wél gewoon te gebruiken. En de systemen zijn gewoon met elkaar gekoppeld.

Monitoren en informatie delen

Met Storingsite blijven we alle social media monitoren op eventuele problemen. Ook horen we graag van jou, de gebruiker, als er iets mis is. Zo kunnen we de meest recente informatie met anderen delen.