KPN storing

Er is geen storing

Ervaar je problemen?


Overstappen naar een andere provider? Vergelijk internet abonnementen

Is er een KPN storing of onderhoud aan het netwerk? Dan kan het zijn dat je problemen ervaart.

KPN storing: oorzaken en oplossingen

KPN is het grootste telefonie netwerk van Nederland en levert onder andere de volgende diensten:

 • Vaste telefonie
 • Mobiele telefonie
 • Internet
 • Televisie

Door de grote infrastructuur binnen Nederland kan het zijn dat er storingen optreden in het netwerk. Ook is er regelmatig onderhoud: hierdoor kan het zijn dat bepaalde diensten tijdelijk (niet goed) werken en lijkt het alsof er een storing is.

KPN storing melden

Wanneer je problemen met KPN ervaart is het altijd handig om een storing te melden. Misschien is er niets aan de hand (bijvoorbeeld in het geval van onderhoud) en kunnen zij je geruststellen met een tijdsindicatie van het onderhoud.

Mocht er wel een storing zijn opgetreden dan kan de klantenservice je vaak op meerdere manieren helpen:

Zij helpen je jouw diensten weer werkend te krijgen.

Meld je storing bij KPN via een van de volgende links:

In het geval van storingen in een wisselkast kunnen zij hun technische dienst hierheen sturen om de storing op te lossen.

KPN storing tv

Een van de meest gebruikte diensten van KPN is (digitale) televisie. Hieronder vallen de vaste (kabel) TV aansluiting en de draadloze variant Digitenne.

Storingen met televisie kunnen verschillende oorzaken hebben. Eén van de trucjes welke KPN gebruikers met vaste TV vaak uitvoeren is door de stroomkabel van de digitale ontvanger voor een minuut of 2 uit het stopcontact te halen en daarna terug te plaatsen. Hierna werkt de TV in veel van de gevallen weer.

Met Digitenne werkt dit helaas niet: Bij deze dienst treden regelmatig storingen op vanwege een slechte ontvangst.

KPN storing mobiel

Een andere veelgebruikte dienst van KPN is de mobiele telefonie. Ook op dit netwerk treed regelmatig een storing op.

Je kunt deze problemen soms oplossen door je telefoon voor 30 seconden op vliegtuigstand te zetten of je toestel helemaal opnieuw op te starten (reboot). Werkt dit niet?

Dan is de oorzaak meestal extern en ben je afhankelijk van de technische dienst van KPN.

Wat is 5G van KPN?

5G gaat voor nieuwe telefoons de 4G verbinding vervangen. 5G is namelijk 50x sneller dan de oude 4G verbinding. Wil je meer weten over 5G? Bekijk dan het artikel van MNLK.nl over 5G.

Last van een KPN storing?

Meld het dan in de reacties hieronder!

Share

6 gedachten over “KPN storing”

 1. Glasvezelkabel geïnstalleerd in september maar nu geen vaste telefoon meer. Ben ook niet tevreden met de installatie van de glasvezel een puinhoop in de meterkast van loshangende draden. Ik hoop dat u snel een deskundig persoon stuurt. Merel straat 7 Haastrecht vs 2851

  Beantwoorden
 2. Al een week geen pluspakket terwijl het gewoon in het abonnement zit. Nieuw modem gekregen terwijl ik hier niet om gevraagd heb. Probleem aangekaart maar nog niets gehoord van KPN. Als je belt zit het er met 5 minuten op, maar zit al 140 uur te kijken naar ” in behandeling, kan ongeveer 10 minuten duren “. Bij be KPN Winkel werd ons verteld dat het pas 20 november weer normaal is, zit dus al vanaf 9 november te wachten op iets wat in het abonnement zit. Dankjewel KPN voor de snelle afhandeling hoor.

  Beantwoorden
 3. Zouden jullie het modem kunnen omzetten van IPV 6 naar IPV 4 ivm het gebruik van een app voor het aan en uitzetten van van mijn alarm installatie.
  Ik kan deze app nu niet gebruiken.

  Beantwoorden
 4. Al langer dan een week instabiele tv-ontvanger. Erg irritant.
  Pauzeren werkt dan niet, loopt vast. Of we zitten gewoon te kijken en er komt ineens een bericht dat je moet zappen naar een andere zender. Dat lukt vervolgens niet en dan moet je maar afwachten wanneer de tv weer verder gaat uitzenden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie