Deprecated: Optional parameter $type declared before required parameter $field_id is implicitly treated as a required parameter in /home/storingsite/domains/storingsite.nl/public_html/wp-content/plugins/swift-comment-booster/cmb2/includes/rest-api/CMB2_REST.php on line 693
Smart home storing voorkomen tijdens vakantie - StoringSite

Smart home storing voorkomen tijdens vakantie

Ben je net met vakantie, kun je opeens je smart home systeem niet meer bedienen? Het is erg vervelend als je geen meldingen meer krijgt van de bewegingssensoren, niet meer naar de beveiligingscamera’s kunt kijken of de thermostaat niet meer in kunt stellen als je ver van huis bent. Dit zijn mogelijke oorzaken en oplossingen.

Stop gesprongen

Het kan zijn dat jouw smart home oplossing niet meer werkt doordat er een stop is gesprongen of doordat de aardlekschakelaar is geactiveerd. Hulp van buitenaf is in dit geval onmisbaar. Bel een familielid, vriend of buurman met sleutel om de situatie in je woning te verhelpen. Vraag hem of haar ook direct om de oorzaak op te sporen, om te voorkomen dat dit probleem zich nog een keer voordoet. Het kan ook zijn dat jouw apparaten niet meer reageren doordat de bliksem is ingeslagen, met doorbakken apparatuur als gevolg. In deze situatie zit er niets anders op dan de beschadigde apparatuur te vervangen bij thuiskomst.

Oorzaken stroomstoring

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor een stroomstoring. Zo kan dit veroorzaakt worden door een blikseminslag of kan er een storing zijn aan het elektriciteitsnetwerk in jouw regio. Heb jij regelmatig last van stroomstoringen vanwege je energieaanbieder? Vul dan een energievergelijker in om op zoek te gaan naar een betere energieaanbieder. De meest voorkomende oorzaak is echter kortsluiting. Een defect in een elektrisch apparaat kan er voor zorgen dat de stroom wordt uitgeschakeld. Dit gebeurt ter voorkoming van gevaarlijke situaties zoals brand. Je kunt weer stroom gebruiken wanneer de kortsluiting is verholpen of nadat je de stekker van het elektrische apparaat uit het stopcontact hebt gehaald.

Stroomstoring voorkomen

Een stroomstoring is nooit helemaal uit te sluiten. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om de kans op een stroomstoring te verkleinen. Zo is het aan te raden om alleen apparaten te kopen die over het CE-label beschikken. Dit label laat zien dat een bepaalt apparaat over de minimale eisen voor elektrische kabels beschikt. Nog beter is het om te kiezen voor apparaten met het KEMA of VDE-keurmerk. Deze apparatuur is uitvoerig getest, wat de kans op kortsluiting al een stuk kleiner maakt. Tenslotte is het verstandig om regelmatig alle elektra te inspecteren op schade. Sluit je smarthomeserver aan op een contactdoos met bliksembeveiliging om te voorkomen dat hierdoor een stroomstoring of internetstoring ontstaat tijdens jouw vakantie. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een backup-accu aan te sluiten. Hiermee kun je korte stroomstoringen overbruggen. Werkt je smart home apparatuur goed maar krijg je de melding dat je jouw apparaten kunt updaten? Wacht hier voor de zekerheid even mee tot je weer thuis bent.

Share

Plaats een reactie